Imagine indisponibilă

Controlul minții umane: Tehnologii folosite pentru subjugarea maselor sau instrumente pentru dezvoltarea capacităților umane

 Autor: Nick BEGICH  Categorii: Dezvăluiri, Non-ficțiune  Editor: Infinit  Publicată: 2010  ISBN: 978-606-92137-1-1  Pagini: 256  Limbă: română  Dimensiuni: 200 x 130 mm  Tags: Pericol |
 Recenzumat:

Despre autor

Dr. Nick Begich este fiul cel mare al regretatului Congresist al Statelor Unite din Alaska, Nick Begich Sr., și al activistei politice Pegge Begich. Este cunoscut în Alaska pentru propriile sale activități politice. El a fost ales de două ori președinte atât al Federației Profesorilor din Alaska, dar și al Consiliului de educație Anchorage. El a urmărit cercetări independente în științe și politică mare parte a vieții sale de adult. Begich a primit titlul de Doctor în Medicină (Medicina Alternativa), honoris causa, pentru munca independentă în domeniul sănătății și științelor politice, de la The Open International University for Complementary Medicines, Colombo, Sri Lanka, în noiembrie 1994.

Deși în carte e precizată adresa www.layinstitute.org ca noua adresă a site-ului Institutului Lay pentru tehnologii încorporate, se constată că acest site nu (mai) există, autorul publicând pe Earth Pulse, unde continuă să se găsească dezvăluiri legate de HAARP.

Extrase

De fapt, în prima parte a cărții sale, autorul prezintă riscurile asociate folosirii noilor descoperiri tehnice și tehnologice ca atentate la adresa liberului arbitru al persoanelor, în vreme ce partea a doua e dedicată folosirii acestor tehnologii pentru creșterea calității vieții și beneficiul omenirii (și nu numai).

Lumina, sunetele, microundele, radioul, rețelele de televiziune, sistemele computerizate sau grilele de forță – toate acestea reprezentând fiecare un semnal pulsatoriu modulat – pot fi utilizate pentru a crea un efect deliberat sau un efect secundar, care să aibă impact asupra organismelor vii într-un mod neutru, pozitiv sau negativ.

„Este ușor de înțeles de ce, în loc să-i ucidă, oamenii ar prefera să-și subjuge semenii.

Un alt citat revelator:

Există din ce în ce mai multe dovezi că atât amestecul diverselor substanțe chimice, cât și abundența de unde electromagnetice pe care umanitatea le utilizează de multa vreme în exces și într-un mod haotic, contribuie la amplificarea stresului și la degradarea sănătății oamenilor, distrugând mediul înconjurător și creând probleme din ce în ce mai grave, care vor persista mai multe decenii de acum înainte.

Unii oameni pot prevedea dezvoltarea surselor de energie electromagnetică, al căror semnal de ieșire poate fi modulat în formă de puls, format și focalizat, astfel încât să se poată conecta la corpul uman într-o maniera care le va permite respectivilor să controleze mișcările mușchilor, emoțiilor (și alte acțiuni de acest fel), să inducă somnul, să transmită sugestii, să interfereze cu memoria de scurtă și de lungă durată; pot produce sau pot șterge un set de experiențe diverse.”

„Un articol recent al armatei ruse a oferit o opinie ușor diferită asupra problemei, declarând ca, umanitatea se află pe muchia unui război psihotronic, care are ca țintă mintea și corpul uman. Acel articol vorbea despre încercările Rusiei și ale altor state de a controla condiția psiho-fizică a oamenilor și procesele decizionale ale acestora, prin folosirea generatoarelor VHF, a unor casete „fără sunet” și a altor tehnologii.”

Din articolul Mintea nu are firewall al lui Timothy L. Thomas

Asta deja te poate trimite cu gândul la filmul „Necunoscutul” cu Liam Neeson, din 2011.

De asemenea, se pare ca a devenit posibila introducerea, cu un grad înalt de fidelitate, a cuvintelor sau chiar a textelor întregi în corpul uman, crescând astfel posibilitatea inducerii unor sugestii și a unor influente psihologice. Când un puls de microunde de mare putere, de domeniul gigahertzilor, lovește corpul uman, la nivelul acestuia (al trupului) apare o abia perceptibilă perturbare termică. Aceasta este asociată cu dilatarea bruscă a țesutului încălzit. Aceasta expansiune este însă suficient de rapidă pentru a produce o undă acustică. Dar dacă se folosește un fascicul de pulsuri, se poate crea un câmp acustic audibil intern, având între 5÷15 kHz. Astfel, devine posibilă o „conversație” cu subiectul țintă selectat, într-o manieră care poate fi foarte deranjantă pentru acesta.

Este oare posibil să vorbim cu o persoană aflată la mare distanță, prin proiectarea unei voci în mintea ei? Autorii sugerează că acest lucru ar fi cel puțin „deranjant” pentru victimă, ba chiar ar fi pur și simplu terorizant. O armă care poate intra în creierul unui individ, reprezintă o invadare cât se poate de dură a vieții sale personale. Aceste sisteme noi vor fi perfectate în următorii câțiva ani, iar rezultatele obținute ar trebui să fie tema unor discuții serioase în cercurile de specialitate, precum și a dezbaterilor publice.

Un paragraf de maximă importanță:

Unul dintre domeniile importante ale lucrărilor mele actuale, tratează problema respectării dreptului la viața privată a fiecărui individ. Sub masca unei gândiri de genul: „Dacă nu ai nimic de ascuns, de ce te îngrijorezi? Este pentru propria ta protecție și siguranță.” – apare o temă întâlnită la toate regimurile represive care au apărut vreodată ca rezultat al interacțiunilor umane. Se utilizează frica pentru a demonta sistemul de legi şi de civilizație. Traficanții internaționali de droguri și teroriștii sunt primele ținte ale acestor tehnologii noi, bazate pe ideea că marea majoritate a oamenilor vor întoarce capul să privească în altă parte când drepturile acestora vor fi ignorate. Oricum, cu excepția situațiilor extreme, primele probleme care trebuie puse în discuție se referă la prezumția de nevinovăție, până ce vinovăția este dovedită, la necesitatea unor procese juste, dreptul la o apărare rezonabilă şi la un proces corect. Cine este persoana care hotărăște vinovăția sau nevinovăția unui suspect? Ar trebui să privim în altă parte sau ar trebui să insistăm ca valorile pe care se bazează toate legile constituțiilor democratice să fi e aplicate în mod egal?

„prin studiul și modelarea creierului uman și a sistemului nervos, se poate obține influențarea mentală a personalului, sau i se pot crea acestuia stări de confuzie. Prin păcălirea simțurilor este posibil să fie create imagini sintetice sau holograme, pentru a induce în eroare simțul vizual al unui individ; într-o manieră similară, se poate induce în eroare simțul auditiv, gustativ sau cel al mirosului.”

Într-un raport apărut în presă la sfârșitul lui 2005, cea mai mare companie de telecomunicații japoneză, Nippon Telegraph and Telephone Corporation, a anunțat că a inventat un dispozitiv care poate controla oamenii de la distanță. Conform articolului, această tehnologie poate fi folosită la orice dispozitiv sonor pentru aprofundarea realității virtuale sau a performanțelor sunetului. De exemplu, a fost discutată printre altele și ideea de a-l determina pe un ascultător să se miște exact ca un dansator profesionist fără a se putea împotrivi, copiind mișcările acestuia, ca și cum ar fi profesionistul însuși. Ideea că o tehnologie poate cauza mișcări involuntare ar trebui să fi e analizată cu mare grijă. În combinație cu alte tehnologii descrise în această carte, ar putea fi realizate multe lucruri. „Este o senzație de inconștiență, similară cu aceea de a fi beat sau de a te topi într-un somn asemănător cu anestezia. Este ca și cum o mână invizibilă ar intra în creierul tău.” Această tehnologie face ca o persoană să se miște în mod controlat, prin afectarea creierului cu ajutorul unor impulsuri electrice. Se așteaptă folosirea acestei tehnologii în jocurile cu realitate virtuală și în cluburile de dans pentru a preda mișcări foarte precise și poate chiar ca o caracteristică suplimentară la vreun echipament audio.

Activitatea creierului este scanată, iar inputurile sale sunt transformate în semnale care conduc dispozitive digitale și brate robotice. Acesta este un mod în care tehnologia combinată va fi folosită spre a cartografia și controla funcțiile. Din acest tip de cercetare vor lua naștere dispozitive sau tehnologii care să înlocuiască celularele, tastaturile sau, în mare măsură, părțile deteriorate ale creierului.

Voi prezenta doar câteva cuvinte-cheie ce-i pot provoca pe curioși:

„Acest mod de a folosi o descoperire științifică este în mod inerent malefic. gândirea este un drept fundamental al tuturor oamenilor. Niciun individ și niciun guvern nu ar trebui să interfereze cu liberul arbitru al oamenilor în acest mod. Mai mult, faptul că aceste tehnologii sunt secrete – şi ascunse faţă de comunitatea medicală – îi refuză umanităţii şansa de a explora zonele respective cu un scop curativ, mai degrabă decât distructiv.”

 • Virusul Rusesc 666
 • Camere cu infraroșu ce permit vederea prin pereții caselor, direct în locuințele oamenilor
 • Capacitatea televizoarelor de a fi atât receptoare, cât și transmițătoare
 • Tehnologia ce permite scanarea prin haine
 • Interceptarea convorbirilor telefonice
 • Psihotropica – ramură a medicinei care se ocupă cu inducerea stărilor de transă, de euforie sau depresie
 • Proiectul MKUltra – Proiectul MK-Search
 • Sunetul hipersonic (HSS) – dispozitivul permite sunetelor să fie transferate prin aer într-un fascicul îngust, astfel încât doar o persoană aflată în calea lui să poată auzi sunetele respective.
 • Transmiterea la distanță a unei boli folosind doar starea energetică a bolii ca purtătoare a ei
 • Telepatia mentală – tehnici de inducere a gândurilor de la o minte la alta
 • Mesajele subliminale și utilizarea lor comercială
 • Transformarea minții într-o armă
 • Biotehnologia
 • „Război fără moarte”
 • Agenți de control al revoltelor
 • Radiația electromagnetică (EMR)
 • Biofeedback
 • Kinesiologia
 • Fluxul gândurilor (Thought Stream)

Anii 1980 şi 1990 s-au focalizat pe modelarea corpului fizic. Acest secol se va focaliza pe modelarea minţii şi optimizarea performanţelor mentale.

Un scurt documentar

Proiectul MK Ultra sau Tehnici de Spalare a Creierului, Experimente CIA

Învățăminte/Concluzii/Interiorizare

SWOT

Puncte tari

 • Prezentarea diverselor aspecte ce țin de problematica garantării vieții private, una din problemele secolului XXI.
 • O inventariere istorică a diverselor activități (mai mult sau mai puțin legale) ale guvernelor diverselor puteri în tentativele de manipulare a comportamentului uman.
 • Nominalizarea diverșilor cercetători care au avut contribuții în studiul/dezvoltarea unor tehnologii de influențare mentală.
 • Sublinierea necesității dezbaterii publice cu privire la dezvoltarea „armelor ne-letale”.

Puncte slabe

 • Poate o prea mare concentrare mare de informații, deși nu e neapărat un lucru rău.

Aprecieri personale

Având în vedere viteza de dezvoltare a tehnologiilor, dacă la nivelul anului 2006, când a fost publicată cartea, situația era cea prezentată de autor, merită să ne întrebăm care o fi nivelul lor de dezvoltare acum, în, deja anul 2020? Cât de mult or fi avansat aceste tehnologii asupra cărora se păstrează secretul?

Concluzie

O carte de citit, pentru a cunoaște riscurile unui viitor care ar putea fi mai apropiat decât credem, pentru a coagula vocile care solicită împiedicarea folosirii noilor tehnologii împotriva naturii umane…

SaM
Ultimele postari ale lui SaM (vezi toate)
 Înapoi
error

Vă place conținutul? Vă rog, distribuiți :)

fb-share-icon